Početna
Župa
O župi
Osnovni podaci
Povijest
Crkve
Župnici
Novosti
Duhovna misao
Župne zajednice
Crkveni zbor
Dječji zbor "TAU"
Frama
Servisne informacije
Obavijesti
Foto galerija
Kalendar
Statistika
Kontakt
Proslave i blagdani
Sveta Pričest
Krizma
Blagoslov polja
Misa na Biskup. grobu
Proslava sv. Franje
Statistika župljana
Statistika 2010.
Statistika 2009.
Statistika 2008.
Statistika 2007.
Statistika 2006.
Statistika 2004.
Statistika 2003.
 
Tražilica
 
 
Sve
Označeno


 
 
 

 
 

Proslava sv. Franje zaštitnika župe 2004.

Klik na veću fotografiju Svečano je proslavljena svetkovina sv. Franje, zaštitnika naše župe. Župa se pripremala za ovu svetkovinu trodnevnicom. Također uz svetu misu molila se devetnica svetom Franji, gdje su župljani imali posebnu priliku svete ispovjedi. Na samu uočnicu svetkovine bio je i obred preminuća sv. Franje. Ovaj obred izveli su mladi Framaši koji žele malo bolje upoznati i slijediti put sv. Franje. Na sam dan svetkovine sv. Franje svečanu svetu misu predvodio je i propovijedao fra Miro Šego župnik iz Kočerina. Također slavlju su prisustvovali i osmorica svećenika. Uistinu lijep dan, mnoštvo vjernika te crkveni zbor sa čitačima dao je veću ljepotu ovoj proslavi, kakvu sv. Franjo uistinu zaslužuje.

Foto galerija:
Klik na veću fotografiju
Klik na veću fotografiju
Klik na veću fotografiju
Klik na veću fotografiju

Obilježen blagdan sv. Franje zaštitnika župe Posuški Gradac - 2003.

I ove se godine župa pripremala za blagdan sv. Franje zaštitnika župe, uvježbavanje crkvenog i glazbenog zbora, uređenje okoliša i posebna duhovna priprema koja se provodila kroz molitvenu trodnevnicu sv. Franji u večernjim satima. Može se reći da su župljani spremno dočekali blagdan sv Franje 4. listopada kada je i svečano obilježen. Naime, toga dana na svečanoj pučkoj misi koja se održala u 11 sati u crkvenom parku, okupilo mnoštvo vjernika iz župe i okolnih mjesta. Sveta misa započela je službenom procesijom nošenja kipa svetog Franje u pratnji župnika Mladena Vukšića te gostiju fratara i svećenika iz susjednih župa. Svečano misno slavlje predvodio je fra. Mario Knezović, inače rođeni župljanin. U zaista prekrasnoj propovjedi, čula se poruka, "nema života bez Božje hrane". Također svečanost je uveličana glazbom i pjesmom crkvenog zbora te lijepim glasom čitatelja. Obilježavanje blagdana sv. Franje nastavljeno je tijekom cijelog dana u obiteljskom ugođaju, gdje su domaćini imali priliku ugostiti rodbinu i prijatelje.

Blagoslov kipa sv. Franje u crkvi Kraljice Mira u Broćancu

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla 29.06 ponovno je bilo svečano u crkvi u Broćancu, jer smo tu večer na uočnicu Kraljice Mira, blagoslovili novi kip sv. Franje iz iste škole kao i sv. Ante. Kip je dar obitelji Frane i Slavke Bašić.

Stota obljetnica župe crkve

Klik na veću fotografiju Na svetkovinu sv. Franje zaštitnika župe, dana 04.10.2002. obilježena je 100 obljetnica župne crkve. Ove godine se posebno pripremalo na duhovnom planu, kroz devetnicu koju su slavili svećenici rodom iz ove župe a djeluju u BiH i Hrvatskoj. Misno slavlje kroz devetnicu svakodnevno su uveličavali pjesmom razni zborovi.
Klik na veću fotografijuI župna crkva je za svoj rođendan dobila svečani poklon Vitraje rad akademskog slikara Ante Mamuše kao i dvije slike :Navještenje i Uskrsnuće. Na sam blagdan, uz prekrasan dan, misno slavlje je predvodio msgr. Dr. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski. Uz mnoštvo ljudi koji su došli iz okolnih župa i 27 svećenika u koncelebraciji, te nakon svete mise uz pripravljeni švedski stol za sve uzvanike, naša župa je bila zaista radosna da je ovako proslavila 100. obljetnicu župne crkve.
 

Život sv. Franje
 

Untitled Document
  Župne obavijesti  
 
Vitraje u crkvi sv. Franje Asiškog
 
                                          Copyright 2003 © Župa Posuški Gradac