Dobro došli na službenu web stranicu župe Posuški Gradac

PRVA PRIČEST NA GRADCU 2020.

prva pricest 1a

Dana 7. lipnja 2020. Upriličena je Prva sveta pričest na Posuškom Gradcu.
Pričesti je pristupilo 14 Prvopričesnika. Sveto misno slavlje na otvorenom predvodio je gradački župnik fra Valentin Vukoja.

Kako je taj dan bila i svetkovina Presvetog Trojstva Prvopričesnicima je kratko protumačena ta uzvišena tajna koju je na zemlju donio Isus Krist. Ta tajna prelila se u tajnu Kristovog utjelovljenja i Euharistije. Napokon je uslijedilo i primanje Tajne nad svim tajnama, osobe Isusa Krista u Pričesti.
Njih četrnaest je osvojilo srce Sina Božjega i On se u isti čas pričestio i njima koji su u bijelim haljinama bili kao male hostije darovane Kralju kraljeva i Gospodaru gospodara.


Njihova imena su: Antonela Bašić, Bruno Knezović, Mario Milićević, Ana Bašić, Matej Sabljo, Marko Begić, Petar Begić, Sara Fil ipović, Mihael Franjga, Anamarija Grubišić, Matea Grubišić, Petar Grubišić, Lea Penava i Ante Šušak.
Potom se župnik zahvalio Bogu, Prvopričesnicima, roditeljima, vjeroučiteljici Mirjani Buljan, pjevačima i svima koji su taj dan donijeli čisto srce na dar i molitvu.


Zahvaljujemo Bogu na lijepom sunčanom danu i na skromnom broju ovogodišnjih Prvopričesnika. Samo radi usporedbe, prošle godine je sakramentu Prve svete pričesti pristupilo 29 kandidata. Ove godine u pola manje. Neka nas Gospod udostoji blagosloviti, umnožiti i uzdržati !

 

prva pricest 1

prva pricest 2

prva pricest 3

prva pricest 4

prva pricest 5