Dobro došli na službenu web stranicu župe Posuški Gradac

Zajednički susret OFS-a i Frame

zajednicki susret ofs i frame 1a

U četvrtak 27.02. mjesno bratstvo OFS-a i Frame Posuški Gradac održali su zajednički korizmeni susret. Susret je započeo molitvom Časoslova, nakon čega je Iva Begić mjesna učiteljica formacije govorila na temu obitelji, oslanjajući se na značajke nedavnog nacionalnog seminara iz Međugorja.


Tema je bila veoma zanimljiva, govorilo se o tipovima obitelji, ulozi oca i majke, kao i o njihovim odnosima sa djecom te o ulozi i obvezi djeteta, spominjući se 4. Božiju zapovijed. Duhovni asistent fra Valentin također je prisustvovao ovom susretu, te se kratko osvrnuo na najbitnije teme o kojima bi trebalo govoriti vezano za obitelj.


Susret je nastavljen molitvom Franjevačke krunice i molitve franjevačke mladeži. U suradnji Frame i OFS-a i ove godine bit ćemo uključeni u Korizmenu humanitarnu akciju, pod nazivom „KORIZMENI NOVČIĆI“, skupljajući sredstva za pomoć bolnici Mostar.


I ovaj susret kao i inače protekao je u franjevačkom zajedništvu obogaćen molitvom, poučnim predavanjem i korisnom suradnjom te tako mogu svjedočiti lijepu franjevačku karizmu.


Radujemo se i budućim zajedničkim susretima.

 

zajednicki susret ofs i frame 1

 

zajednicki susret ofs i frame 2