Dobro došli na službenu web stranicu župe Posuški Gradac

Zlatni pir Petra i Dragice Grubišić

zlatni pir petar dragica grubisic 2

Dana 5. siječnja 2020. u župnoj crkvi sv. Franje Asiškog u Posuškom Gradcu svečano je proslavljena Zlatna obljetnica braka Petra i Dragice Grubišić.
Petar je rođen 1934. godine a Dragica r. Oreč 1950. godine. Vjenčali su su se 22 . siječnja 1970. godine u gradačkoj crkvi.

Vjenčao ih je tadašnji župnik fra Grga Martić. Svjedoci na vjenčanju su im bili Ante Grubišić i Petar Bašić. Župnik fra Valentin je govorio o pojmu Svjetla koje je došlo na ovaj svijet i da riječ fos - fotos na grčom označava upravo taj pojam.

Od njega dolazi i riječ fotografija- svijetlopis. Bog se "fotografirao" na zemlji i izradio prvu fotografiju sebe koju je nazvao "Adam". Djeca su "fografija" rodit elja i čovjek je slika Boga.

Najuspjelija "fotografija Boga" zove se ISUS KRIST... Petar i Dragica su "izradili" tri fotografije sebe: I nazvali ih : Mario, Marija i Ivica.

Župnik fra Vale im je čestitao na zlatnom jubileju i poželio uz Božji blagoslov još mnoga ljeta zajedničkog života u zdravlju i veselju. Vidjeli sinove sinova svojih, dosegli najzad starost željenu i stigli u život blaženih.

Veselje se nastavilo u obiteljskoj kući. Čestitamo !

zlatni pir petar dragica grubisic